הפרשת חלה

השאלה: אני נוהגת לאפות חלות לכבוד שבת. מכיוון שאנו זוג צעיר,איננו צריכים 2 קילו בצק לשבת אחת,ולכן אני נוהגת לחלק את הבצק ל8 עיגולים,מכינה 2 חלות כל שבת,ואת השאר מכניסה למקפיא,ומוציאה לכל שבת 2 עיגולי בצק.
עד לפני זמן מה,נהגתי להפריש חלה.
אולם,התברר לי שיתכן שאיני יכולה להפריש חלה על בצק שאינני אופה את כולו באותו יום,אלא מקפיאה את רובו,ומחלקת אותו.
אינני רוצה לאפות את הכל באותו יום,שכן אני רוצה חלות טריות, ולא מוקפאות ומופשרות.מצד שני,אני רוצה להפריש חלה.
כיצד עליי לנהוג?
תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 3:00:10 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ראיתי את הדברים, וצריך להסביר שאם את עושה עיסה ומחלקת הרי שאת חייבת בהפרשת חלה, הויכוח הוא האם לברך או לא, אבל עצם ההפרשה נראה שיש לחייב (למרות שיש מקילים בכך).
אין כל אפשרות לברך אלא א"כ העיסה שתעשי פעם אחת יהיה בה שיעור שחייב בהפרשה, ונראה שאפילו 1650 גר´ תוכלי לברך.

בברכת התורה והארץ
כתיבה וחתימה טובה