הפצת טקסט ובו מקורות

השאלה:

ברצוני לדעת האם מותר לפרסם חומר(דרך המחשב, כגון: מסמך וורד (word) וכדו') תורני (ז"א פסוקים ומקורות מהתנ"ך ומהגמרא).
השאלה שלי מתייחסת למקרה שבו אותו מסמך מופץ במסגרת לימודים, מה שאומר שחלק ממקבלי המסמך הם חילונים גמורים.
ולכן שאלתי לרב היא :
האם מותר לפרסם דף מקורות כזה, דרך המחשב או מודפס?
תודה מראש

התשובה

הרב יעקב אריאל |

דברי תורה אפילו תושבע"פ יש בהם קדושה וצריך להימנע ממהכנסתם למקומות המטונפים או מכך שלא ינהגו בהם כערכם. הפצתם בכלים שאין ביכולת המפיץ לשלוט להיכן יגיעו כגון אינטרנט או דפי פ"ש וכד' צריכה להיות לפי הסיכוי והסיכון. היינו אם רוב מי שידפיס את הדברים או יקבלם מודפסים לא ישמור עליהם כראוי עדיף שלא לכותבם ולהפיצם, אולם אם אלה בודדים ורובם ישמרו עליהם, ואין בכוונתך שהדברים יגיעו לאנשים שלא ישמרו עליהם, מותר להפיץ. כל האמור מתיחס לחומר מודפס או חומר המיועד להדפסה. חומר המופץ באינטרנט עצמו אינו נחשב לחומר מודפדס