העברת שתילים

השאלה: במסגרת עבודתי במכון מחקר, אני מחזיק בחממה שתילים מזנים שונים של פטל.
ישנו חקלאי שאינו שומר מצוות שהביע בעבר התעניינות ורצון לקבל לידיו זן מסויים.
1. במסגרת המחקר אין לי צורך בהעברת השתילים, זה רק לצורך קיום יחסים טובים שיכולים לעזור בעתיד.
2. שתילים אלו נמצאים כרגע בכלים בחממה, במדה וישארו שם ימותו,משום שלא קבלו תקופת צינון, לי אין צורך וזמן להעבירם לקירור.
3.ברגע שהשתילים יעברו אליו הם אמורים להכנס לקירור לתקופה של כחודש ומשם אני מעריך שהם ישתלו באדמה בחוץ ולא בכלים.
שאלתי היא האם מותר לי ליזום שיחת טלפון אליו לצורך העברת השתילים או פשוט לוותר על העניין.
תודה אביחי חזן

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 1:52:19 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם התהליך מחייב תחילה צינון ולאחר מכן שתילה הרי שאין לתת ליהודי את השתילים, אולם אם י שאפשרות להניח לשנה הבאה בקירור או מקום אחר (משתלה סגורה ומנותקת) ואתה אומר לו שרצונך שלא ישתלו השנה אלא עוד 8 חדשים בלבד. אפשר להתיר, ובלבד שהמקבל לא יהא חשוד על שתילה בשביעית, שהרי אם הוא חשוד וידוע כאדם שנוטע בשביעית אין לתת לו כל דבר שקשור לשביעית.