הטבעת עכברים (שאלה רצינית)

השאלה: שלום,

ראשית אומר, שראיתי שאלה דומה, שכבר נשאלה באתר... אבל יש לי קושיה מזווית אחרת של העניין.

עכבר נלכד במלכודת הדבק שהנחתי בבית. האם רק להשליכם לפח (העכבר חי ודבוק)?? או, "שצריך", להטביע העכבר עם המלכודת במים, כדי לגרום למות העכבר, ושלא יתייסר, כשאין ביכולתו להשתחרר, לאכול וכו´???

אני חייב לומר, שקריאות העכבר (הציפצופים) ממש מכאיבים לי... אבל אין ברירה.

מחכה ומצפה לתשובה,
תודה מראש,

עופר

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 7:15:36 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

צריך תמיד לבדוק ולברור מיתה יפה, ועל כן נראה שהטבעה עדיפה על פני מות ארוך ומצער.