דשא בשנת שמיטה

השאלה: שלום רב
יש לי גינה מאד גדולה ורוב רובה של הגינה עם דשא.
ידוע שבתקופה זו של השנה הדשא "ישן" והוא צהוב ולא גדל. וע"מ שיגדל טוב יש לדשן אותו.
היו אצלי חברים שמתעסקים בגננות ואמרו לי שאם אני רוצה שהדשא לא ייהרס אני צריכה לתת לו ברזל. האם מותר לעשות זאת בשנת שמיטה?
למרות שלפני תחילת השנה שאלתי ואמרו לי שכל דבר שהוא ע"מ לשמר מותר לעשות.
אני מפחדת שהדשא ייהרס אם אני לא אתן לו דשן וברזל.
ואז אפסיד אלפי שקלים.
אודה על התשובה בהקדם.
מ.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 2:02:49 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

העברתי את השאלה אל האגרונום מרדכי שומרון, והנה תשובתו.

לא צוין בשאלה באיזה סוג דשא מדובר. רוב מיני הדשאים יתעוררו באביב, כפי שקורה בטבע בכל שנה. ההתעוררות תתרחש גם ללא דישון וברזל. אם מדובר בקרקע בינונית-כבדה בד"כ לא יהיה צורך בדישון עד סף השמיטה.בהצלחה .מוטי.