דיני הרחקות, מאכל פרווה ודבר חריף

השאלה:

שלום לכב הרב,
ברצוני לשאול כמה שאלות:
- בדיני הרחקות - בעלי לפעמים מעיר לי שקצה החצאית הארוכה שלי נוגע בו כשאני הולכת לידו בלי שאני שמה לב. האם זו עבירה? כמובן שאני לא עושה זאת בכונה ואני בכלל לא מרגישה כי החצאית ארוכה ורחבה, ואני מאד נפגעת כשהוא מעיר לי על כך בחומרה. עד כמה זה חמור?
2) דיני פרווה - מאכל פרווה שבושל בכלי חלבי נקי לא בן יומו, ומאכל פרווה שבושל בכלי בשרי נקי לא בן יומו - האם מותר לאכלם יחד (לדוגמה אורז וירקות מבושלים) לפי האשכנזים?
3) האם יש לייחד סיר לדגים או שניתן לבשל בכלי בשרי לא בן יומו?
4) האם לימון נחשב דבר חריף לפי האשכנזים? חברה אמרה לי שאם חתכתי לימון בסכין חלבי ואז סחטתי אותו- המסחטה הפכה להיות חלבית. האם זה כך? האם כל לימון שאסחט כעת במסחטה יהיה חלבי? האם זה הופך את המאכל (סלט/עוגה) לחלבי? האם עלי להגעיל את המסחטה?

תודה רבה!

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1. אין בכך איסור, אבל אע"פ שאת אינך מייחסת לכך חשיבות יכול להיות שהוא מרגיש בכך צד של התקרבות
2. מותר, אבל כיון שלא תמיד זוכרים אם הסיר בן יומו או אם בשלו בו דבר חריף ואז הפרוה הוא כבן יומו ראוי שלא לאוכלם יחדיו ממש אלא בזה אחר זה.
3. מותר אפילו בסיר בן יומו.
4. נכון, לימון דבר חריף .