דיבור עם בנים

השאלה: אני יודעת שאסור לדבר עם בנים ולכן צצה השאלה- כיצד אני אמורה להתחתן אם אני לא יכולה לדבר עם בנים?(יש לציין שאני ממשפחה דתייה והורי לא יאהבו את העובדה שאתחתן ב"שידוך")זה לא נראה לי כ"כ הגיוני כי תוך 3 פגישות אני אמורה לדעת אם זה הבעל שאני רוצה? איך קשר כזה יכול להתפתח אם בקושי מכירים אחד את השני?!
תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 1:36:48 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מותר לדבר עם בנים לצורך. חיפוש האיש הוא צורך גדול, ולכן אין מספר פגישות המוגדר בהלכה. אבל מאידך אין צורך להרבות יותר מדי, אלא כל אחד צריך לברר לעצמו האם הוא כבר מכיר את הצד השני, וא"כ אין להאריך סתם בפגישות. כמו כן כל שידוך אפשר לברר אחד על שני ולידע את רוב התכונות.
בכל אופן העושה לשם שמים הקב"ה מצליח בידו.