דיבור עם בנות

השאלה: בס"ד

שלום לכבוד הרב,
אני ברוך ה´ מתחזק בזמן האחרון והחלטתי בלי נדר להפסיק לדבר שיחות חולין עם בנות.הדבר קשה לי מאוד והיו לי הרבה ידידות,חלק פחות שמו לב למצב כי סיימנון בי"ס וזה טבעי,אבל יש כאלה שלא מבינות למה פתאום הפסקתי לדבר איתן.
ידידה שלי התקשרה אליי בלי הפסקה ופשוט לא עניתי לה,שלחתי לה לאחר כמה ימים הודעה שאני לא יכול להסביר ושאני לא יכול להיות איתה יותר בקשר ושאני מצטער אם פגעתי בה ולדעתי היא נפגעה.האם הדרך שפעלתי היא בסדר?מצד שני אם הייתי מדבר איתה יכול להיות שלא הייתי מנתק את הקשר ושוב נופל.

בברכה,
ששון.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 2:22:05 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הדרך הטובה לדעתי היא שתכתוב לה (ואם יש עוד בנות כאלו) מכתב ובו תסביר את התהליך שאתה עובר, ותסביר בפרוט את רצונך לשמור על קשר אבל לא שיחות יום יומיות ובטלות אלא רק בדברים מועילים, ובכך הדברים יובנו היטב ויתקבלו אי"ה גם על לב השומעים.