דחוף

השאלה: בס"ד
שלום רב, ראשית אשמח אם שאלתי לא תתפרסם אלא ישלח לי תשובה לאיימיל שלי.
ברצוני לשאול שאלה לגבי מקרה שקרה,
ילדה א´ נתנה כרטיס הגרלה לילדה ב´ ולאחר מכן ילדה ב´ זכתה עם הכרטיס ההגרלה שניתן לה מילדה א´, לאחר מכן התברר לילדה א´ שהכרטיס שניצח היה שלה והיא דרשה את הפרס, האם ילדה ב´ צריכה להחזיר לה את הפרס? לאחר שנתנה לה ולא ציינה שתשמור בשבילה,ואם תזכה תביא לה את הפרס, אלא הביאה במתנה, מה ההלכה לגבי זה? (ומה הדין החוקי, אם ידוע) סליחה על הסיבוך ותודה רבה, אשמח אם תשיב בהקדם, זה די דחוף.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 7:04:56 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

חכמים תקנו שמתנת הקטן היא מתנה מכיוון שנוח לו שהוא יקבל מחברו הקטן, והרי זה בכדי חייו שהמתנה חלה. ולמרות שיש הבדל בהגדרות הקניינים, אולם מכיוון שחכמים תקנו הרי זו מתנה גמורה, ועל כן אם ילד א´ נתן לב´ הרי שהכרטיס שייך לב´ והיא זכתה בפרס, אין חובה לתת לא´ חלק בפרס. אולם אם ילדה א´ וב´ מכחישות זו את זו, האם הייתה נתינה או השאלה, הרי שצריך דיון נוסף.