דבר שטיבולו במשקה

השאלה: כבוד הרב שלום רב:
יש הלכה שאומרת כל דבר שטיבולו במשקה, צריך נט"י בלי ברכה. השאלה שלי זה האם עוגת ביסקוויטים (או כל דבר אחר..) שבהכנת העוגה מטבילים את הביסקוויטים בחלב,וזאת עוגה קרה שלא עוברת בתנור או משהו, האם צריך ליפני אכילת העוגה נט"י?
אשמח לתשובתך: נתי לווי.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 7:30:21 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

דבר שטיבולו במשקה שכבר נתנגב איננו צריך נטילה, וא"כ בסקויטים אלו כבר נתנגבו (בכו"א כעת אינם רטובים מצד משקה) על כן אין כאן חיוב נטילה כדבר שטיבולו במשקה, אמנם אם היה לוקח בסקויט וטובל בתה וכדו´ אזי הייתה מתעוררת שאלת דבר שטיבולו במשקה, וצריך נטילה, עיין במ"ב (סי´ קנח ס"ק כו).