גרעין של אפרסק או אבטיח

השאלה:

שלום, האם גם בגרעין של אפרסק או אבטיח למשל של שביעית יש לזרוק גם אותם לפח שמיטה? ומה עם תפוחי אדמה למשל או כל פרי\ירק אחר שמקלפים אותם ונשאר קצת מהירק דבוק לקליפה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 11:35:42 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

גרעין של אפרסק, ברוב הזנים היום לא נשאר על הגרעין עוד חלקי מאכל, ועל כן אפשר להשליכם, וכן מי שמצץ היטב את גרעיני האבטיח אפשר להשליך לפח הרגיל, אולם אם הגרעין נשאר עליו פרי מסויים, יש להניחו בפח שמיטה עד שירקיב. וכן לעניין הירקות האחרים יש להניחם בפח מיוחד עד שירקיבו אם נשארה מלבד הקליפה חלקי מאכל.