גינון לנוי

השאלה: לכבוד הרב שלום!
אני כותב בשם אבי. אני משמש בתור הוועד בית אצלנו בבנין המשותף, ואני הדתי(דתי לאומי) היחידי בבניין. מתחילת שנת השמיטה לא הבאתי את הגנן הקבוע שלנו בגלל השמיטה. בימים אחרונים יותר ויותר לוחצים השכנים שלנו להביא גנן כדי שהגינה תהיה נורמלית. הגינה באמת מוזנחת כראוי... לי כאדם דתי קשה לדעת אם לפי הלכה למעשה מותר לי להביא את הגנן היהודי שלי ואם כן מה מותר לו לעשות?
בתודה רבה מראש!
חג כשר ושמח!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 1:24:31 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יישר כח על המאמץ לשמור שביעית כהלכתה. אינני רואה פתרון אלא להזמין גנן דתי ששומר שביעית (יש הרבה כאלה) והוא יוכל לקבל הדרכה על שאלותיו במכון התורה והארץ ויעשה כהלכה. ובע"ה גם הגינה תראה יפה, גם הגנן ירויח לחמו כדין, והכל יבוא על מקומו בשלום.

חג כשר ושמח