גינה בבית

השאלה: שלום רב.
אני גרה בקומה חמישית ואנחנו סגרנו חלקה במרפסת שמנו בה אדמה ושתלנו צמחים.

רציתי לדעת 1) האם חל על הצמחים הלכות שמיטה?
האם מותר לקטוף אותם?

2) שמעתי שלפסיפלורה אין צורך לחכות 4 שנים לפני האכילה כי זה לא עץ. האם זה נכון?האם יש לחכות כמה שנים לפני שאוכלים מן הפסיפלורה? ואיך אפשר לנהוג עם הפסיפלורה בשנת שמיטה?

תודה מראש ותזכו למצוות

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 2:24:33 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. לא הבינותי מהשאלה האם הצמחים מכוסים או לא (האם יש גג על המרפסת). אם אין גג אזי חלים כל דיני שביעית על הגידולים שם. יש בהם קדושת שביעית אם נזרעו בששית. מותר לקטוף פירות לו שהם קדושים ולנהוג בהם בקדושת שביעית.
2. פסיפלורה נחלקו בה גדולי האחרונים האם יש בה דין ערלה או לא. כאשר רוב האשכנזים מחמירים ורוב הספרדים מחשיבים כירק (למרות שהמחלוקת היא לא בין אשכנזים וספרדים).
אנו ממליצים להחמיר בפסיפלורה, ולנהוג בו כעץ לעניין ערלה.