גזל

השאלה: שלום רב, אנסח את השאלה בצורה טובה יותר:
לפני שנה בערך, עבדתי בניקיון בבית מסויים והשבוע נזכרתי במקרה- שהיה שם חפץ מסויים שכנראה שברתי תוך כדי ניקיון, ואח"כ בעלת הבית פינתה אותו. כנראה שמסיבות מסויימות או ששכחתי מהעניין, לא אמרתי לבעלי הבית שכנראה אני שברתי את החפץ במהלך הניקיון. מה אני צריכה לעשות במצב כזה? האם זה גזל כשזה קרה תוך כדי הניקיון? אציין שוב שהמקרה היה מזמן, בערך לפני שנה. האם אני יכולה לתקן את זה דרך צדקה למשל? כי סביר להניח שבעלי הבית שכחו מהעניין וזה לא מפריע להם כבר ויהיה להם מוזר לשמוע על כך פתאום.
אשמח לתשובה בהקדם. תודה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 1:20:10 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מכיוון שזה היה דרך עבודה, על כן המעסיק מוחל, כדרך שאדם שבר חבית בזמן העברה ממקום למקום, אלא א"כ היה כאן פשיעה. על כן נראה שאין כל חיוב תשלומים בנדון שלך.

צום החמישי לששון ולשמחה