ברכת הפרי

השאלה: לרב שלום,
אנו מגדלים בבית שיח מטפס טרופי בשם ´פסיפלורה´, פרי עונתי הגדל בעיקר בארצות אפריקה.
הייתי רוצה לדעת האם לברך על פרי זה "בורא פרי העץ" או "בורא פרי האדמה" מפני שאצלי בבית הוא גול כמטפס אבל אצל דוד שלי בדרום אפריקה זה גודל כעץ- אז האם פרי זה הוא שיח או שמא עץ.
בנוסף על כך האם צריך לחקות 3 שנים לשתילת השיח עד לאכילתו אף אם זהו מטפס ואינו עץ.
עלתה בדעתי מחשבה שאולי דינו כדין הגפן שגם עליו מברכים "בורא פרי העץ" על אף שהוא צמח מטפסואף מחקים עליו 3 שנים עד אכילת פירותיו.
אשמח לקבל את חוות דעתו ופסיקתו של הרב בנושא.
תודה מראש, שירה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 12:17:16 AM
בס"ד

שלום לך שירה, וברכת ד´ עליך

פרי הפסיפלורה דעתנו היא שיש להחמיר בו לעניין ערלה, שהרי דין ערלה הוא מדאורייתא, ועל כן יש להחמיר ולהמתין בו שלש שנות ערלה. מאידך לעניין ברכה הרי שברכת האדמה כוללת יותר מברכת העץ לכן יש לברך עליו בורא פרי האדמה.

שנה טובה, כתיבה וחתימה טובה