ברכות

השאלה: בס"ד

לכבוד כבוד הרבנים שלום,
יש לי מספר שאלות
1. אכלתי פיצה מזונות ואחרי כמה שאכלתי עשיתי נטילה ובטעות ברכתי "על נטילת ידים" והמשכתי לאכול. האם מה שעשיתי הוא נכון?
2.אם אכלתי דבר מה ולפני שברכתי ברכה אחרונה נכנסתי לשירותים עדין אני צריך לברך ברכה אחרונה. אותה שאלה גם על אכילת לחם-מה לעשות?
3.אם ברכתי ברכה לא נכונה על מאכל וסימי כבר לאכול מה עושים?

תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 2:56:40 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. באופן עקרוני אם קבעת סעודה הרי שצריך נטילת ידים וברכת המוציא כדין כל קביעות סעודה.
2. אם אדם אוכל פת ונכנס לשירותים ועשה צרכים קטנים צריך נטילה בלא ברכה, ואם עשה צרכים גדולים צריך נטילה עם ברכה, אולם איננו צריך לברך שוב על הפת. ואילו בשאר אוכלים ועשה צרכיו צריך לברך מחדש על האכילה.
3. אפשר לאכול עוד מהמין הראשון ולברך עליו.