ביקור בבבית עלמין

השאלה: שלום לכם,
הנני אלמנה מזה חודשיים. שמעתי דברים שונים בהקשר הביקור בקברו של בעלי המנוח במהלך השנה הראשונה לאבל ובכלל.
האם מותר לבקר את קברו?
תודה על תשובתכם, בברכה שרה בר

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/3/2013 3:45:03 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

באופן כללי עדיף ללכת לבית עלמין רק לאחר חודש, יא חודש (ספרדים), שנה. אין להרבות בביקורים בבית עלמין. אולם אדם שהדבר חשוב לו מאד יכול ללכת לשפוך שיחו וליבו.
התיקון הטוב ביותר לנשמת הנפטרים הוא תוספת תורה (לארגן שעורי תורה, פעילות לילדים, ספרים, קבצים וכו´) וצדקה בעם ישראל, ובכך יש נחת רוח גדול לנפטרים.

יהי רצון שהקב"ה ירפא שברך, ותנוחמי בנחמת ציון.

חנוכה שמח