ביעור מעשרות

השאלה: בס"ד
כבוד הרב
אני מבקש לדעת, מי הם החייבים בביעור המעשרות? אם לא עשיתי ביעור, כי אין לי מה לבער, מה הדין?
במשך כל השנים אנו קונים פירות וירקות מעושרים, האם היה עלינו בנוסף, לחלל מעשר שני על מטבע או שמא כבר עושים את זה בשעת המעשר של הפירות והירקות, על ידי משגיחי הכשרות,ואנו פטורים מכך?
אשמח לקבל תשובה מפורטת, וכיצד עלי לנהוג בעתיד?
בתודה מראש ומועדים לשמחה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 1:14:28 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מי שתמיד קונה רק מחנויות העומדות תחת פיקוח שמעשרים שם כדין איננו צריך לעשות ביעור מעשרות ולא וידוי מעשרות. אם מקבלים לפעמים מממקומות אחרים (גינות פרטיות, שכנים וכדו´) צריך להפריש מהם תרו"מ.