בין המצרים-שאלות דחופות !!

השאלה: בוקר טוב לכבוד הרב..

הבנתי שמתאריך יז´ בתמוז זה נחשב בין המצרים וחברה שלי אמרה לי שאסור לשמוע שירים עד אחרי תשעה באב..וביום שישי קראתי באינטרנט והיה כתוב שאסור לשמוע שירים ללכת לטיולים וכו´ רציתי לשאול:
1.האם מותר היום לצאת לבית מלון למרות שזה תקופה של בין המצרים?אמא שלי נסעה היום לבית מלון עם העבודה של אבא שלי רציתי לשאול אם זה מותר?
2.יש לנו ביום רביעי טיול מאיזה קבוצה שנקראת "אחריי" זה אימון של הכנה לצבא..ואני רוצה לצאת לטיול תכננתי כבר שאני אצא כי זה הטיול האחרון של השנה וגם אף פעם לא יצאתי לטיולים שלהם ונראה לי יש בטיול מוזיאון ופיינטבול זה יריות כאלה של כדורי צבע אני לא ממש יודעת וים נראה לי עושים שם על החוף על האש ואני לא נכנסת למים כי גם אני לא נכנסת מעורב וגם בגלל התקופה הזאת..אתמול בערב שאלנו את שכנה שלי היא דתייה אם מותר לצאת לטיול יום ררביעי ונראה לי שחברה שלי אמרה להה שיש גם ים והיא אמרה צריך למעט ואז היא אמרה מי שהיה בבריכה לפני יז´ בתמוז מותר לו ללכת..ואז שאלנו אם אפשר לצאת לטיול היא אמרה שכן ואז שאלנו אותה לשמוע שירים היא אמרה שאסור..
ואז לפני ששאלנו את שכנה שלי אמררתי לחברה שלי שאני אשאל באתר ואם אסור אני לא אצא כי אני אפחד וגם אם נגיד אסור ואני אצא אני לא אהנה כאילו אני ארגיש מעצבן כזה..
והיום יש אימון בערב וצריך להעביר למדריך את הכסף ואני משלמת לו בלי נדר היום..
אז רציתי לשאול אם מותר לצאת לטיול הזה השבוע ביום רביעי ? התקופה מסוכנת בעיקר בימים שאסור לאכול בשר..אני חושבת מר"ח אב נכון?
3.רציתי לשאול עד מתי אסור לשמוע שירים עד אחרי הצום ט´ באב או יום למחורת?
4.יש תוכנית בטלויזיה שנקראת "כוכב נולד" וכל פעם מדיחים מתמודדים או מתמודד רציתי לשאולך אם אני לא אראה את התוכנית אני יכולה לשאול או לקרוא באינטרנט א מי הדיחו?(כאלו בבין המצרים)
5.יש איזו זמרת שאני מעריצה אני יכולה להיכנס לפורום שלה ולקרוא עליה כתבות ועל זמרים אחרים?
6.האם מותר לשמוע מנגינה או שיר תוך כדי סרט או פרסומת?
7.מותר לי להוריד מהאינטרנט שירים בלי לשמוע רק להוריד ולשמור בתקייה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 2:18:36 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. מותר, רק לא ללכת לשמוע מוזיקה.
2. מותר להכנס לים שאיננו מוערב, אפילו למי שלא היה בים, ובלבד שבים יש מציל וכמו כן הים לא סוער במיוחד. ואסור רק ריקודים מוזיקה ושמחה מיוחדת, אבל סתם אימונים מותרים.
3. עד יום שישי (י´ אב) בצהרים.
4.מותר לשאול.
5. מותר להכנס בלא להאזין לשירים.
6. אם זה לא להנאה אפשר.
7. אפשר.