אמירת יזכור

השאלה: שלום,
בימי הכיפורים האחרונים אני וחברי נוסעים לאחד מקיבוצי השרון להשלים מנין לקיבוצניקים שהתקרבו למסורת ושאין להם רקע דתי כלל.
במהלך השהות נתבקשתי כחזן להישאר ולהגיד יזכור למשפחות המתפללים.
היו לי לבטים האם להסכים לאור 2 סיבות:
1. הורי שיחיו בחיים ואני מכיר שרק יתומים אומרים.
2. לאבי גילו לאחרונה חשד לסרטן וחששתי בבחינת להביא את הרעות.
האם נהגתי כשורה שהסכמתי להגיד את היזכור למרות חששותי?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/6/2013 6:45:54 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כל נושא היציאה מבית הכנסת באמירת יזכור, הוא לא ידוע, יש מסבירים שהשארות בזמן יזכור כשאחרים אומרים הרי שהחלק שלא אומרים יגיע לידי שעמום, ויש אומרים שיש בה סימן רע (עיין סידור אוצר התפילות בתפילת יזכור).
אבל מי שנשאר בתפקיד לא נראה שיש מקום לחשש.