איסור בל תשחית

השאלה: שלום אני עושה עבודה של בגרות בתכ"ם(תכנולוגיה מוכללת) ההיתי שמח אם תוכלו לענות לי על שאלה שתעזור לי בעבודה בענין הלכתי:
אנחנו עושים גוף חימום ווסת טמפרטורה לאמבטיה-זאת אומרת שמטרתנו היא לחמם את כל המים הקרים שנמצאים בצינור לפני שמגיעים המים מהדוד-ולשמור על חום המים במהלך כל הרחצה-שאלתי היא האם יש חובה/ענין/המלצה להגיד לאנשים לקנות את המוצר מבחינת איסור בל תשחית-מבדיקה שערכנו מתבזבז קרוב ל-13-15 בזמן שמחכים למים הקרים.
אשמח שתעזרו לי תודה מראש!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 12:32:59 AM
שלום לך, וברכת ד´ על כל מעשה ידכם

איסור בל תשחית עניינו הוא כאשר אדם משחית דבר במזיד, כגון קורע בגד או שובר שלחן ללא תועלת, אולם אם איננו עושה פעולת השחתה אקטיבית אין בזה איסור בל תשחית, על כן חיסכון בכסף איננו איסור בל תשחית, שהרי איננו משחית דבר מסויים אלא מבזבז כספים. ברור שגם בזבוז כסף הוא מדה רעה, שהרי אדם צריך לעשות בכספו רק דברים טובים ומועילים, ובזבוז איננו מועיל לאף אחד, על כן המכשיר שהנכם מפתחים הוא חסכוני ומונע בזבוז כספים ומבחינה זאת הוא חשוב כערך עצמי ביהדות, אולם מי שאינו משתמש בו איננו עובר על "בל תשחית".
יהי רצון שתצליחו בכל הפיתוחים שלכם, לטובת עם ישראל.

בברכה נאמנה
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום גוש קטיף

אתר המכון: