אזכרה בתשעה באב

השאלה: שלום כבוד הרב,
יש לי חיילת תחת פיקודי,שסבא שלה עליו השלום נפטר ביום שישי האחרון ב 24/7/09.
החיילת מבקשת לצאת לאזכרה שמתקיימת ביום חמישי.יש לנו ספק בכך מפני שבתחילה ביקשה לצאת לאזכרה ביום רביעי ולפתע שינתה את גירסתה.
שאלתי היא,האם ניתן לקיים אזכרה בתשעה באב ביום חמישי או שהאזכרה מתבצעת ביום רביעי ורק העלייה לקבר ביום חמישי?
אשמח לתשובה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 12:37:16 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מקיימים עליה לקבר ביום חמישי. בני ספרד עושים אזכרה בלילה שבין יום שלישי לרביעי. ובני אשכנז לא עושים אזכרות כלל, רק עלייה לקבר.

צום החמישי לששון ולשמחה