אבלות

השאלה: הנני אבלה על אבי ז"ל בתוך השנה אבל אחרי 11 חודש. קיבלתי הזמנה למסיבת יום העצמאות ורציתי לדעת האם חלים דיני אבלות האוסרים השתתפות במסיבה כזו שיש שם גם מוסיקה ואווירה של שמחה. מצד אחד אני מרגישה שזה לא מתאים לחגוג בתוך השנה אבל מצד שני אני מאוד ציונית ומרגישה שיום העצמאות הוא חג ויום טוב ממש אפילו שאינו מדאוריתא. אשמח לקבל תשובה בהקדם האם מותר לי להשתתף במסיבה ואולי זה אפילו חובה כיוון שאסור לקיים דיני אבלות ביום טוב

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/5/2013 3:18:54 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

תום האחד עשר חודש עדיין איננו מבטל את האבלות עד תום י"ב חודש.
חובה לחגוג ולשמוח ביום העצמאות, אולם אבל גם ביום טוב (פסח, שבועות וכדו´) אסור לרקוד וללכת למסיבת מרעות, למרות שהשמחה היא מדאורייתא.
על כן לא נראה לי אפשר להקל באבלות על אב ואם ביום העצמאות.
תזכו לנחמה בכפלים.