אבולוציה

השאלה:

אני בחור חילוני.
למה אי אפשר להגיד שאלהים ברא את העולם וטבע בו את זרע החיים, ושהאדם ושאר החיים התפתחו על פי תיאוריית האבלוציה על פי כוונת תחילה של האלהים?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אם אלהים ברא את העולם מדוע תתחם את ההתערבות או ההנהגה האלוקית רק לרגע מסוים, מדוע לא ניתן להבין שלקב"ה יש תוכנית שלמה לכל העולם ואין זה משחק שהכדור קיבל דחיפה ומתגלגל לכיוון בלתי ידוע. מדוע לא ניתן להבין שכמו שהקב"ה יצר את העולם הוא ממשיך ומוביל אותו, והוא מנהיג אותו? לכן אם את ההתחלה אתה מבין, אין סיבה שלא תמשיך ותשמור על אותו כיוון ותגיע לתפישה אמונית עמוקה יותר. האמונה באלהים מנהיג אינה סותרת את האבולוציה כי ייתכן שאלהים ברא ומנהיג את העולם בשיטה אבולציונית או דומה לה אדרבה, אבלולציה לא אלהים אינה מובנת יש בה חורים רחבים וגדולים מדי שאן להם הסבר מדעי אין הסבר לתחילת החיים ואין הסבר לפערים העמוקים ואף תהומיים בין שלב לשלב ובפרט שבין בעלי החיים המפותחים ביותר להומו ספיינס הנמוך ביותר