עגלת חימום מברזל

השאלה:

במטבח של מוסדנו עגלת חימום מברזל שתפקידה לשמר את חום האוכל ושמים בה תבניות שבהם בשר ללא כיסוי.

האם מותר לשים בעגלת חימום זו חביתה שבושלה בכלי חלבי ולכסות אותה בנייר
כסף. האם נכון להתיר מטעם נ"ט בר נ"ט בר נ"ט?

תודה רבה

התשובה

הרב יעקב אריאל |

דרך החימום אינה ברורה לי. האם מדובר בעגלה מלאה מים או במעין פלטה חשמלית גדולה.

כמו"כ לא ברור האם מדובר בקומות אז אדי הבשר עולים ממנו לתוך הסיר החלבי וכן להיפך, ואף אם שני המינים מכוסים הרי אדים עולים לאחד ומטריפים את הכלי השני ולכן אין ראוי להשתמש באותו זמן לשני המינים (חלב ובשר).
בשעת צורך גדול אפשר לעטוף את החביתה בשתי עטיפות הרמטיות של ניר אלומיניום.