כלי קורל-קורנינג

השאלה:

אנו משפחה ספרדית ומנהגנו להעבירי כלי זכוכית מבשר לחלב.

לפי מנהג זה, האם יש בעיה בכלי קורל-קורנינג? אלה כלים מזכוכית "מחושלת" במובן מסויים, כמעט בלתי שבירים.

נראה לי (על פי החוש, לא מוכח) שכלים אלה חלקים יותר מכלי הזכוכית הרגילים שלנו ומתנקים יותר טוב, אבל שמעתי טענה שיש להם ציפוי מסויים. עד כה העברנו כלים אלה, ולכן שאלתנו היא גם בדיעבד.

תודה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

כלי קורל עשויים זכוכית בעיבוד מסוים (3 שכבות) ובציפוי אמייל.
אמייל הוא חול בעיבוד מיוחד יש שהשוו אותו לזכוכית וא"כ לשיטתכם
אין צריך שום הכשר כיון שאינו בולע, ויש שהשוו אותו לחרס וע"כ הוא
ודאי בולע ולא מועיל לו הכשר. נהגו להקל,בעיקר בשימוש בכלי שני

אך מן הראוי לא לבשל בהם בשר ולהעבירם לחלב ולכן להפך,
אלא להחמיר וליחדם לחלב או לבשר, ואם השתמשו לשניהם -
להגעילם.