התשובה
כלי שעברו עליו יב חודש מבלי שימוש עדיין צריך הכשר אם נטרף או
להעביר מחלבי לבשרי ולכן גם הבלנדר צריך הכשר.
ממה שאני יודע כלי שעבר עליו שנה ללא שימוש ניתן עתה להשתמש
בו לחלבי או לבשרי ללא חשיבות מה היה השימוש לפני כן (כגון
בכלים מיוחדים לפסח)יש לי בבית בלנדר ידני שכבר מעל שנה לא
טחנתי עימו בשר ממש אבל הוא כן היה בשימוש עם דברים פרווה
השאלה היא האם ניתן להשתמש בו היום ככלי פרווה (לדוג' לאכול
עם מוצרי חלב דברים חריפים שרוסקו בו ) או שהוא עדיין בגדר
כלי בשרי?
כלי שעברו עליו יב חודש מבלי שימוש עדיין צריך הכשר אם נטרף או
להעביר מחלבי לבשרי ולכן גם הבלנדר צריך הכשר.