התשובה
בדרך כלל האדים העולים מתפזרים ולא נתפסים ע"ג הקומקום, אם בכ"ז אדים בשריים התעבו ע"ג הקומקום הוא צריך עירוי מרותחים לאחר 24 שעות.
כאשר שופכים מים רותחים מקומקום לכוס עם אבקת מרק בשרי, ואדים עולים מהכוס האם אדים אלה הופכים את הקומקום לבשרי?
הרמ"א בסי צח ביו"ד כותב שהאדים צריכים להיות יד סולדת בהם במקום נגיעתם בכלי. כיון שהאדים העולים חזרה מהכוס שהוא כלי שני האם הם עושים את הקומקום ?
בדרך כלל האדים העולים מתפזרים ולא נתפסים ע"ג הקומקום, אם בכ"ז אדים בשריים התעבו ע"ג הקומקום הוא צריך עירוי מרותחים לאחר 24 שעות.