התשובה
א) עליך לפנות לנותני ההכשר ולברר האם הכרוב נבדק מחרקים. אם
כן אתה יכול לסמוך עליהם.
ב) כרובית שנקנתה סתם בשוק וגודלה בשטחים פתוחים היא מן הסתם
נגועה בחרקים וע"כ סביר להניח שהאוכלה עלול לאכול חרקים.
א) כבוד הרב, האם אפשר לאכול כרוב (אדום או אחר)של
"צבר","שמיר" וכו'?
אם עדיף להחמיר בנ"ל, האם אפשר לאכול את הכשר "בד"ץ
למהדרין"?
ב) האם אפשר לאכול פשטידת כרובית שלא נבדקה?
א) עליך לפנות לנותני ההכשר ולברר האם הכרוב נבדק מחרקים. אם
כן אתה יכול לסמוך עליהם.
ב) כרובית שנקנתה סתם בשוק וגודלה בשטחים פתוחים היא מן הסתם
נגועה בחרקים וע"כ סביר להניח שהאוכלה עלול לאכול חרקים.