משחת שיניים וכד' ללא הכשר

השאלה:

בס"ד
השלום והברכה למעכ"ת שליט"א!
האם מותר לכתחילה להשתמש במשחת שיניים ללא הכשר (אני יודע שיש מתירים אפילו לפסח) כאשר ניתן להשיג בנקל תחליף עם הכשר?

בדיעבד, כאשר נמצאת ברשותי משחת שיניים ללא הכשר (אקוהפרש משחה בטעם מסטיק) המיוצרת בארה"ב. אציין שלחברה זו יש מוצרים מסוימים שקיבלו הכשר.
לגבי אדם הסובל מבעיות חניכיים ולהמלצת השיננית עליו להיעזר בתכשיר מיוחד (שטיפת פה פרודונטקס בטעם מנטה) המיוצר בגרמניה. שאלתי התעוררה בפרט מפני שמשחת השיניים מסוג הנ"ל (המיוצרת בארץ אחרת) נושאת תוית הכשר.

חג שמח!

התשובה

הרב יעקב אריאל |

נראה לי שמותר.