מכשיר בישול באוויר חם כיצד להשאירו פרווה

השאלה: שלום לכבוד הרב, קיבלתי מכשיר בישול באויר חם ואני רוצה שהמכשיר ישמש לטיגון יקרות ויהייה פרווה לשימוש ארוחות חלביות או בשריות. כשאני מקלף את הירק אני משתמש בקולפן חלבי או בשרי, האם בסדר? לאחר שנתקרר אני משתמש בספוגית סבון נטראלית (לא בשר ולא חלב) אבל מעל כיור (חלבי או בשרי), האם עדיין ישאר בחזקת פרווה? המכשיר ממתכת (במקום הנוגע במזון) ועובד בטמפרטורות גבוהות בתודה, יהודה

התשובה

הרב אהוד אחיטוב | ט' אייר תשפ"א 12:51

ב"ה

שלום וברכה

לאור הנתונים שמובאים בשאלה, ניתן לומר שהמכשיר אינו בא כלל במגע כלשהו עם טעם חלב או טעם בשר. משום כך אכן המכשיר נשאר בחזקת פרווה.

בברכת התורה והארץ

אהוד אחיטוב