מזון בטוסטר

השאלה: לרב שלום, במקום העבודה שלי יש טוסטר לחיצה (כזה שמכינים בו טוסטים עם גבינה צהובה ולא טוסטר אובן). מבירור שערכתי נראה שהעובדים האחרים משתמשים בו גם לחלב וגם לבשר. האם אני יכולה להשתמש בטוסטר כשאני עוטפת את המזון בנייר אפיה או נייר כסף או שזה לא עוזר מבחינת כשרות? תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | ו' אייר תשע"ז 0:47

בס"ד

שלום וברכת ד'

אם יש אפשרות שנשאר בשר או חלב (ממי שחמם קודם) לא מועילה עטיפת המזון בנייר כסף, כיוון שנייר הכסף הופך להיות כפי מה שנוגע (בשר או חלב). אמנם אם לא נשאר דבר על הטוסטר נראה שאפשר להכניס אוכל שעטוף היטב בנייר כסף (פרגמט לא יחזיק מעמד ויקרע).

לגאולה שלמה