התשובה
מיץ ענבים הוא מיץ מבושל, והכוונה היא שהמוהל של היין נתבשל בטמפרטורה מסוימת, אין צורך וחובה להכניס בו מים, ויכול להיות מאה אחוז היוצא מהגפן, ועל כן הוספת מים היא כדין היין, הכל יחסית למה שהכניסו ביקבים. יש ייקבים שהמיץ ענבים עשוי ללא תוספת מים (100% מיץ ענבים) ויש יקבים שמכניסים מים באחוזים שונים, יש לוודא בכל יקב בפני עצמו אפשר להתקשר ליצרן. בכל אופן כל יין או מיץ ענבים שיש לו כשרות רבנות ראשית אין בו יותר מחמישים אחוז מים, ולכן אפשר להוסיף רק מעט מים (לפי האשכנזים אפשר קצת יותר, אבל לא כדאי להסתכן בברכה לבטלה).