כשרות טפיוקה

השאלה:

שלום וברכה,
ברצוני לדעת האם נדרש הכשר לפניני טפיוקה?

[הסבר מהו טפיוקה מתוך ויקיפדיה: "טפיוקה הוא חומר גלם עמילני דל טעם המשמש להכנת מזון. הוא מיוצר משורש מניהוט מיובש, כתוצר לוואי בתהליך הכנת הפארופה, בדומה להכנת פסטה מחיטה. מקורו בברזיל, ומשם הופץ לארצות טרופיות נוספות.
גרגרי הטפיוקה הם כדורונים לבנים דמויי פנינים, שקוטרם, בדרך כלל, כשני מילימטרים. קיימת גם טפיוקה במרקם של קמח דק, דומה לקורנפלור, המשמש להכנת דייסות, ובברזיל נפוצה גם טפיוקה במרקם של קמח גס יותר, המשמש להכנת חביתיות. בישראל משווקת טפיוקה בעיקר בחנויות של מוצרי מזון ממזרח אסיה".]

תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

באופן כללי הפעולות הנעשות הן ייבוש וטחינה, אבל מכיוון שאינני מכיר את המוצר הזה (ספציפית) אינני יודע אם יש אולי תוספים שנותנים שבהם, ושם יכולה להווצר בעיה. כדאי לברר זאת האם יש תוספים, אם אין תוספים עצם הייבוש והטחינה איננו אוסר.

שבת שלום
כתיבה וחתימה טובה
הרב יהודה הלוי עמיחי