הזמנת מגש פיצה על ידי גוי

השאלה: אני גר בשכונה שבסמיכות לשכונה יש שכונה לא יהודית (בירושלים), יש אצלינו פיצרייה עם כשרות שאנחנו אוכלים ואנחנו אוהבים להזמין הביתה, חבר שלי אומר שאסור מכיון שהשליח של הפיצה לא יהודי ואולי יחליף עם פיצה לא כשרה, אמרתי לו שלא שמענו חומרא כזאת, מאידך חבר שלי אומר שמכיון שבקלות יכול בשליח להחליף עם פיצה מהשכונה ליד (היא יותר זולה בכמה שקלים) ואנחנו לא נשים לב (פיצה לרוב היא באותו טעם) מי צודק? ואם אסור האם אני צריך לחזור בתשובה?

התשובה

מכון כושרות | כ"ב תמוז תשפ"ד 18:14

שלום וברכה

השולחן ערוך (קיח, א) כותב שכאשר שולחים על ידי מאכל שכולל מאכלי חלב יש לשלוח אותו כשהוא חתום, מחשש שמא יחליף אותו הגוי באחר.

אם ארגז הפיצה מודבק במדבקה שכדי לפתוח אותו נדרש לקורעה - המשלוח מותר.

בדיעבד יש מקום להקל, מכיון שיש סוברים שהאיסור אינו נוהג כאשר אין לגוי אינטרס להחליף. אך לכתחילה אין לסמוך על כך משום שלעיתים מתרחשת תקלה, וכדי לחפות על עצמו הגוי עלול לקנות ממקום אחר.

בברכה

יצחק דביר