התשובה
בס"ד
שלום וברכה
השלאק עשוי מהפרשות של בעלי חיים, אבל הדבר נעשה לאחר עיבודים רבים. ברור שבמהלך העיבוד לא נשאר כל קשר בין החרקים והשלאק, אבל בכו"א זהו חומר בסיס. על כן המכשירים טוענים שלאחר כל העיבודים השונים לא נשאר כל טעם של חרק בשלאק, ודינו כדין הג'לטין שמותר באכילה. אבל יש שאוסרים כפי שהם מחמירים בג'לטין, בגלל חומר הבסיס. על כן לכתחילה עדיף להמנע מאכילתו, כמו כן אפשר לקלוף את התפוחים ואין בעיה עם השלאק. יש לציין שיש גם שלאק העשוי בצורה כשרה ואין בעיה הלכתית.
בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ