דבר חריף- אבקת שום

השאלה:

שלום לכבוד הרב
טחינה שמכינים אותה עם אבקת שום. אם היא הוכנה בכלי חלבי,
האם ניתן לאוכלה בסעודה בשרית, ולהפך? האם לאבקת שום יש
דין של מאכל חריף?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

אם אבקת השום מוכנה ולא נטחנה על ידך בכלי חלבי נראה שמותר.
הסיבה היא שהשום אפילו יחשב לכשעצמו כדבר חריף אך בהיותו חלק
מתערובת הוא מוסיף טעם אך התערובת כולה אינה חריפה.
כל זאת על סמך מה שציינת שאת השום אתה מוסיף בצורת אבקה
והסכין בה טוחנים את הגרעינים אינה משמשת לטחינת השום אלא לכל
היותר לערבובו.

toraland whatsapp