התשובה
אם היית מבשל את הג'וק - הסיר היה כשר מפני שהג'וק (תיקן בעברית) היה נותן נותן טעם לפגם בסיר, וא"כ ה"ה לכבוש התיקן נותן טעם לפגם בסיר.
לאחר הפסח גיליתי בסיר בישול קטן (מכל השנה היה סגור כל הפסח בארון של כלי החמץ) גוק גדול מת - הבעיה שבסיר היתה שכבת שמן בגובה סמטימטר - הסיר הוא קטן ואם הג'וק שהה שם הרבה זמן הרי זה כמו בישול - האם הכלי כשר לשימוש לאחר ניקיונו ?
אם היית מבשל את הג'וק - הסיר היה כשר מפני שהג'וק (תיקן בעברית) היה נותן נותן טעם לפגם בסיר, וא"כ ה"ה לכבוש התיקן נותן טעם לפגם בסיר.