בישולי עכו"ם

השאלה:

מדוע אסור לאכול, גם במקום שומר כשרות, כגון מסעדה או בית
מלון, מאכל שבושל ע"י גוי? ומאחר שחלק נכבד מהעובדים
במקומות אלה הם גויים, מותר להם לבשל בנוכחות משגיח, אך אסור
להם להדליק אש -מנין?

התשובה

הרב יעקב אריאל |

הלכות בשולי נכרים נסדרו בשו"ע יו"ד קיב, קיג. אין קשר בין הלכות
אלו להלכות כשרות. גם אוכל כשר למהדרין נאסר אם בושל
ע"ינוכרים. חז"ל גזרו על כל דרכי ההתקרבות לנכרים, וגזרו על
בישוליהם. המשגיח נצרך לא רק לפקח שלא יוכנסו דברים אסורים
לתוך התבשיל אלא להדליק את האש (לאשכנזים), ולהניח ע"ג האש
(לספרדים). ועי' בשו"ע ובב"י בשורשי ההלכה.

toraland whatsapp