אכילת לחם בחו"ל

השאלה:

שלום רב,

1. השאלה לקמן מתיחסת רק למקלים בפת עכו"ם.

כמה מבני משפחתי טוענים שבחו"ל ניתן לאכול באגטים בלא הכשר,
וכן לחם הקרוי "לחם מים",
מטעם שלטענתם אין משתמשים בחומרים אסורים למאכל (ליהודים)
באפיית סוגים אלה של לחם.

חבר צרפתי לשעבר שלי אומר שזה תלוי בסוג הבאגט.

ספרי ההדרכה לדתיים שנאלצים ליסוע לחו"ל טוענים שבימינו אין
לחם שאין בו תוספי מזון למיניהם,
ולכן אין לחם שניתן לסמוך עליו ככשר.

אשתי שאלה במאפיה (כשרה, בארץ) האם הבאגט שלהם מכיל רק
לחם ומים, ונאמר לה שהוא מכיל "המון חומרים" (ללא פירוט).

האם הרב מכיר מקור מוסמך לפיו ניתן לקבוע האם באגט או
לחם-מים שנאפו בחו"ל (במאפיית נוכרים) מותרים
לשאינם נזהרים מפת עכו"ם?

2. האם מותר להשתמש בכל סוג קמח סטנדרטי שנמכר בחו"ל
לצורך אפיה עצמית של לחם (כגון במחבת שאביא מהבית)?

תודה.

התשובה

הרב יעקב אריאל |

1. צריך לשאול את הרבנות המקומית בחו"ל או קהילת חב"ד באותו
אזור בדר"כ יש להם מידע בנושא.
2. נראה שלי שמותר אם כתוב עליו שהוא מאה אחוז קמח, אולם
כדאי לנפותו מחשש חרקים.

toraland whatsapp