שימוש במנגל שאינו כשר

השאלה: אני מוזמן למנגל של צוות העבודה שלי אצל אנשים שאינם שומרי כשרות, כיצד יש לנהוג לגבי הכשרת גריל הגז? (הם יחסית יזרמו עם ההוראות שלי). האם ישנה אפשרות להכשיר את הרשת על ידי הבערת הגריל על חום מקסימלי למשך זמן מסויים? האם ניתן להניח רשת כשרה שלי על גבי רשת הגריל הטרף? אשמח לדעת האם ישנם דינים נוספים שעלי לדעת.. תודה רבה.

התשובה

מכון כושרות | י"ב אלול תשפ"ג 1:34

שלום וברכה

קשה מאוד להכשיר את רשת המנגל הקבועה.

כפי שאתה מתאר את המקרה, מוטב להביא מהבית רשת משלך, ולהניחה במקום הרשת הקיימת. יש לעטוף בנייר כסף את קצוות הרשת במקום מגעם עם מסגרת המתכת.

אם אין אפשרות להסיר את הרשת הקבועה, אפשר להניח מעליה את הרשת החדשה, כשדבר מה חוצץ ביניהם, לדוגמה: להניח כמה לבנים על הרשת הקבועה ועליהם את הרשת החדשה.

בכל מקרה אין לסגור את מכסה המנגל, שמלא בשומן וקשה להכשירו.

בברכה

יצחק דביר