הכשרת מיכלי וחביות יין

השאלה: שלום וברכה 1. כיצד מכשירים מכלי יין מנירוסטה המכילים אלפי ליטר? 2. כיצד מכשירים חביות יין מעץ? 3. מאיזו פעולה בתהליך הפקת היין צריך שתעשה ע"י משגיח? בכבוד רב

התשובה

מכון כושרות | י"ח תמוז תשפ"ד 13:34

שלום וברכה 

א. מיכלי יין מכשירים על ידי מילוי ועירוי שלשה ימים. כלומר מילוי במים על גדותיו, השהייה 24 שעות, שפיכת המים ומילוי מים שוב. כך 3 פעמים. 

ב. חביות זה מורכב כי הן ספוגות ביין שנותן טעם גם לאחר מכן. פעמים רבות אי אפשר להכשירן. 

ג. משגיח נדרש מהבציר. 


בברכה

יצחק דביר 

toraland whatsapp