בצל שנחתך בסכין חלבי

השאלה: שלום הבוקר חתכתי בצל בסכין המוגדרת חלבית שאינה בת יומא, למרות שרוב הסיכויים שלא נגע בה אף פעם אוכל חלבי חם (אין לנו בבית כמעט מוצרי חלב ואם כן, אז קר) העניין הוא שאף פעם אי אפשר להיות בטוחים במאה אחוז.. השתמשתי בסכין לחיתוך בצל על קרש חיתוך בשרי, והבצל מיועד למרק עוף. אני אשכנזייה. מה דין הבצל? תודה ויום נעים

התשובה

מכון כושרות | כ"ט כסלו תשפ"ד 13:56

שלום וברכה 

לכתחילה אין להשתמש בבצל ויש להגעיל את הסכין וקרש החיתוך.

מכיון שיש כאן כמה ספיקות, במקום הצורך יש להקל. 


בברכה 

יצחק דביר 

toraland whatsapp