תולעים באורז- המשך

השאלה:

תודה ושלום.
הגרגיר אורז היה שלם והיתה בו נקודה שחורה לכן שברתי אותו ויצאה התולעת. האם אני צריך לברור את כל הגרגירי אורז שיש בהם נקודה שחורה?
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד

שלום וברכת ד'

סתם נקודה שחורה איננה עדות לכך שיש תולעת בגרגירי האורז, יש הרבה נקודות שחורות שנובעות ממכה ופגמים סתמיים, כדי למצוא תולעת שאתה מדבר נראה שיש למצוא בשקית קורים, מכיוון שיש שם חדקונית האורז שהיא הטילה את הביצה באורז, ועל כן בודאי אם יש קורים יש לזרוק את השקית כולה או לבדוק כולה לפני שימוש, סתם נקודות שחורות לא מהוות הוכחה לחרק בתוך האורז.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי