תהליכי ניקוי/הכשרה בירקות שונים

השאלה:

מה צריך לעשות ברשימת הירקות דלהלן לפני שמגישים לאכילה?
חוביזה, סרפד, עולש, גדילן, פרחי עירית, מרווה, אספרגוס הבר, תרד הבר, חרדל הבר.
הירקות מיועדים לסלטים וחביתות.
תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי |

בס"ד
שלום וברכת ד'

צריך לשרות במים עם סבון, לשטוף היטב במים זורמים, ולאחר מכן לבדוק עלה עלה בשפשוף שלא ישאר אפילו נקודה על העלים, ולאחר מכן לבדוק מול מקור אור לראות שאין שם זבוב המנהרות.

בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון

toraland whatsapp