התשובה
בס"ד
שלום וברכת ד'
אינני מכיר מוצרים מוכנים של פסטו בעלי כשרות מהודרת (יתכן שיש). אבל אם את רוצה לעשות באופן פרטי בודאי עדיף לקחת בזיל נקי מחרקים מחברות מהודרות ולעשות ממנו פסטו. אם אין אפשרות לעשות פסטו ממוצרים בדוקים, יש לקחת בזיליקום לשפשף היטב את העלים משני הצדדים (עם סקוטש או ספוג) שלא יהיה דבוק דבר בעלים להסתכל בעלים שאין בהם מנהרנים, ולהכניס לבלנדר לקצוץ דק דק עד שהופך להיות נוזל מרקי בלא גושים. ואז אפשר לאכול.
בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ