התשובה
בס"ד
שלום וברכה
בספירולינה יש אצות שהן בד"כ נגועות, אבל מכיוון שהמוצר הוא טחון דק (יש מצוי ספירולינה) לכן אם טחון דק דק כקמח אין צורך לחוש, כשם שבכל חיטה יש נגיעות, אבל לאחר שעבר טחינה דקה דקה מקילים כן גם בספירולינה הטחונה דק דק, אפשר להקל ולא צריך לחשוש לחרקים. כל זה נכון בטחינה דקה מאד (כקמח).אבל אם הטחינה גדולה יותר הדבר אסור שמא החרקים מתחבאים בחלקי האצות.
בודאי שצריך לכתחילה לקנות רק מחברות כשרות, אבל השאלה היא לאחר שנקנה ועל כן נראה שאין צורך לזרוק.
כמו כן ברור שאם הספירולינה היא בקפסולות אין לחוש.
בברכת התורה והארץ
יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ