התשובה
זה לא שטיפה בלבד אלא צריך לבדוק לאט לאט את הגידולים הנ"ל.
את הפטרוזיליה יש לשטוף היטב היטב ולהסיר עם ספוג רך מעל פני כל עלה את הכנימות ואקריות שנמצאות שם. כמו כן, יש להתבונן לאחר מכן באור שאין שם חרקים נוספים, ולאחר בדיקה יסודית אפשר להשתמש בכל עלה. אולם כדאי לגשת למי שמכיר ויודע כיצד בודקים וללמוד ממנו, כשם שאנו לומדים שחיטה ניקור ומליחה רק בשמוש ולא בהתכתבות.
בצל ירוק יש בו יותר קושי בבדקתו, יש לחותכו לאורכו לפותחו ולראות שאין מזיקים גם בתוך הצנורות, וכמו כן במקומות החיבור בין הבצל והעלים, מקום זה מועד לפורענות.
על כן המאמץ הוא גדול אבל כידוע זו הנאה גדולה לאכול ירק טרי מגינת הבית שאדם גידל לעצמו.
בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון