התשובה
א. תקני תמיד קמח במקומות איכותיים, דהיינו שנשמרו במקום קריר ובשקית שאת קונה הסתכלי שאין קורים וכדו'. כמו כן, הקנייה במקומות שהתוצרת מתחלפת מהר כך שלא נוצר זמן אחסון ארוך. אין הרבה נגיעות בסויה אלא מאיחסון ממושך.
ב. אם יש קורים או חורים בשקית אין לקנות.
ג. לסנן בנפה 30-40 מש, מה שנשאר בנפה לשפוך על שלחן לבן, או דף לבן, ומעבירים מעט מעט את הקמח, אם לא מוצאים חרקים אפשר להשתמש בקמח.
בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון