התשובה
אם לא היה יום חם במיוחד, אפשר לנפות את הקמח בנפה של 40 מ"ש, ולאחר מכן לקחת כמות מדגמית כשלוש כוסות ולבדוק היטב על שולחן שאין בה חרקים, אז הכל מותר.
בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון
קניתי קמח מלא 70% שנטחן באותו היום. שכחתי לשים אותו בקירור באותו היום. מה הדין?האם אפשר לשים בקירור למחרת וזה עדיין מועיל לעניין ניפוי הקמח, האם צריך לבדוק מדגם או ממש לברור את כל הקמח? (קניתי 3 קילו) נדמה לי ששמעתי פעם שעד 3 ימים זה בסדר.
אם לא היה יום חם במיוחד, אפשר לנפות את הקמח בנפה של 40 מ"ש, ולאחר מכן לקחת כמות מדגמית כשלוש כוסות ולבדוק היטב על שולחן שאין בה חרקים, אז הכל מותר.
בברכת התורה והארץ
הרב יהודה הלוי עמיחי
מכון התורה והארץ
כפר דרום אשקלון